Elkészítés
Előkészítés:
Az élesztőt a cukorral langyos vízben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, olajat és a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk és egy órát meleg helyen letakarva kelesztjük.
A sonkát és a póréhagymát vékony csíkokra vágjuk.
A hagymákat nagyon apróra vágjuk.
10 dkg sajtot csíkokra vágunk /1/2x1/2 cm/
A 20 dkg sajtot lereszeljük.
Elkészítés:
Az olajon megdinszteljük a hagymákat, hozzáadjuk a paradicsompürét. Ízesítjük a bazsalikommal, oregánóval, borssal és ha szükséges, sóval és cukorral. Állandóan kevergetve 10-15 percig főzzük.
Ha a tészta megkelt, vékonyra tetszőleges formára nyújtjuk /kerek vagy szögletes/.
A széleit körberakjuk a vékony sajtcsíkokkal.
A tésztát a sajtcsíkokra hajtjuk, lenyomkodjuk.
Így a széle vastagabb lesz, de nem szárad ki sütés közben.
A tésztát megkenjük a szósszal, rászórjuk a hagymát, sonkát, végül a reszelt sajtot.
10-15 percet hagyjuk pihenni. Előmelegített, forró sütőbe tesszük és 15-20 percig sütjük. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése