2011. április 17., vasárnap

sonkás, póréhagymás pizza

Összetevők

A tésztához:
25 dkg liszt1 evőkanál olíva olaj
1,25 dl langyos víz
1,5 dkg élesztő
1 csipet cukor
1 teáskanál só

A szószhoz:
3 dl paradicsompüré
1/2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
oregánó
bazsalikom
1 evőkanál olíva olaj
őrölt bors
cukor
só /ha szükséges/

Feltétnek:
25 dkg sonka
1/2 szál póréhagyma
20+10 dkg sajt /mozzarella vagy trappista

 

Elkészítés


Előkészítés:
Az élesztőt a cukorral langyos vízben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, olajat és a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk és egy órát meleg helyen letakarva kelesztjük.
A sonkát és a póréhagymát vékony csíkokra vágjuk.
A hagymákat nagyon apróra vágjuk.
10 dkg sajtot csíkokra vágunk /1/2x1/2 cm/
A 20 dkg sajtot lereszeljük.
Elkészítés:
Az olajon megdinszteljük a hagymákat, hozzáadjuk a paradicsompürét. Ízesítjük a bazsalikommal, oregánóval, borssal és ha szükséges, sóval és cukorral. Állandóan kevergetve 10-15 percig főzzük.

Ha a tészta megkelt, vékonyra tetszőleges formára nyújtjuk /kerek vagy szögletes/.
A széleit körberakjuk a vékony sajtcsíkokkal.
A tésztát a sajtcsíkokra hajtjuk, lenyomkodjuk.
Így a széle vastagabb lesz, de nem szárad ki sütés közben.
A tésztát megkenjük a szósszal, rászórjuk a hagymát, sonkát, végül a reszelt sajtot.
10-15 percet hagyjuk pihenni. Előmelegített, forró sütőbe tesszük és 15-20 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kristálygömb

Írj be egy igen/nem-mel megválaszolható kérdést és a kristálygömb válaszol.

Figyelem: a kristálygömbnek nincs humora, de szeret másokat cikizni!